500 Two-Stroke Tech

500cc GP-Replica Tech Forums

Search  FAQ  Register Login
It is currently Mon Nov 19, 2018 3:20 pm

All times are UTC - 4 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: RZV harness question.
PostPosted: Sun Jul 01, 2018 5:45 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 14, 2015 12:30 pm
Posts: 637
Location: Bay Area. CA.
So I removed my rz500 harness from my RZV and fitted the proper RZV harness.
Everything lines up except for the right switch harness. There is no 9 pin plug on the RZV harness for it to plug into.
It has the same 3 pin connector as the RZ.
it is definitely an RZV harness as it doesn't have the kick stand relay or flasher cancelling relay plugs and it has the fuel gauge plugs etc.

Is there 2 different style RZV harnesses.
I was under the impression there are 3 harnesses. RD, RZ and RZV.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: RZV harness question.
PostPosted: Mon Jul 02, 2018 4:34 pm 
Offline
*****
*****
User avatar

Joined: Fri Dec 30, 2005 7:01 pm
Posts: 2224
Location: CAMBRIDGE,UK
I will have a look at my nos RZV500 loom tomorrow.

There are two different looms for the RZV500 but the only difference is an extra earth wire on the latter loom (51X8259041)

Has your right hand RZV500 switch got a nine pin block?


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: RZV harness question.
PostPosted: Mon Jul 02, 2018 10:56 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 14, 2015 12:30 pm
Posts: 637
Location: Bay Area. CA.
Thanks Steve.
I have both switches, I have a 9 pin and a three pin, The 3 pin is from the RZ, The 9 pin is from an RZV.
This harness has only one earth wire, It missing the earth down on the bottom left side, By the rectifier.
Also missing the kickstand wires and kick stand relay and the indicator cancelling relay up by the clocks.
It does have the 9 pin block for the left switch.


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: RZV harness question.
PostPosted: Mon Jul 02, 2018 11:09 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 14, 2015 12:30 pm
Posts: 637
Location: Bay Area. CA.
Ok, I might have this figured out, I sen the OP a PM and lets see if he responds, I bought the harness off eBay from the OP on this thread.. viewtopic.php?f=5&t=14942

Looks like it has been modified to fit an RZ....

Wish I bloody knew this before I bought it...............


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: RZV harness question.
PostPosted: Tue Jul 03, 2018 12:14 am 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 14, 2015 12:30 pm
Posts: 637
Location: Bay Area. CA.
EDIT:

Found the wires...
Hidden in the harness.. :)

Steve, Can you post a pic of the wire layout, Im using a new XV535 switch and the wires are a different colour,
The switch will plug in and work without any mods.



Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: RZV harness question.
PostPosted: Wed Jul 04, 2018 3:20 pm 
Offline
*****
*****
User avatar

Joined: Fri Dec 30, 2005 7:01 pm
Posts: 2224
Location: CAMBRIDGE,UK






Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: RZV harness question.
PostPosted: Wed Jul 04, 2018 6:43 pm 
Offline
User avatar

Joined: Mon Sep 14, 2015 12:30 pm
Posts: 637
Location: Bay Area. CA.
Brilliant, Thanks a mil Steve..


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 4 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group