500 Two-Stroke Tech

500cc GP-Replica Tech Forums

Search  FAQ  Register Login
It is currently Tue Sep 25, 2018 10:48 am

All times are UTC - 4 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
 Post subject: Yamaha Germany TSI's
PostPosted: Sat Jun 16, 2018 11:43 am 
Offline
*****
*****
User avatar

Joined: Fri Dec 30, 2005 7:01 pm
Posts: 2215
Location: CAMBRIDGE,UK
It's not often i come across stuff i don't have in my collection so i was pleased to get these rare German TSI's some of which i have never seen before.

Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Yamaha Germany TSI's
PostPosted: Sat Jun 16, 2018 12:22 pm 
Offline

Joined: Sat Aug 04, 2012 2:01 am
Posts: 179
Location: Ventura, California
Very cool! Do tell more...


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Yamaha Germany TSI's
PostPosted: Fri Jul 06, 2018 12:21 pm 
Offline
*****
*****
User avatar

Joined: Fri Dec 30, 2005 7:01 pm
Posts: 2215
Location: CAMBRIDGE,UK
Image


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Yamaha Germany TSI's
PostPosted: Fri Jul 06, 2018 2:55 pm 
Offline
- - - - -
- - - - -
User avatar

Joined: Sun Oct 28, 2012 6:38 pm
Posts: 786
Location: Spielberg, Austria
It says that the oil hoses are routed the wrong way on some RD500 and the hose can be bent at the edge of the crankshaft.
The correct way is to put it under the side cover.

It clearly says that it is wrong to route them trough the cover.


Looking to my engine this seems a bit funny...
The side cover has 2 rubber grommets and holes - designed for what?
My pictures also clearly show that the hoses are routed trough the cover and I will do it again on my bike.
Just checking that the hoses are not routed too tight around this corner.

Thanks for posting.


Edit: It`s from 1984
Why didn`t they change it for the 1GE bikes?

_________________
My bikes:
RD500 YPVS 1GE
RD350 YPVS 31K 1985
Honda CBR 1000 RR SC57
Yamaha R1 RN04


Top
 Profile  
Reply with quote  
 Post subject: Re: Yamaha Germany TSI's
PostPosted: Sat Jul 07, 2018 6:56 am 
Offline
*****
*****
User avatar

Joined: Fri Dec 30, 2005 7:01 pm
Posts: 2215
Location: CAMBRIDGE,UK
Every 500 that left the factory had the auto lube pipes fitted INSIDE the cover

The auto lube pipes even have marks on them to line up with the cover

Only ever seen this on a German TSI, seems like each Country had it only ideas about solving problems with no involvement from Japan


Top
 Profile  
Reply with quote  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC - 4 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group